TURVALLISUUS SÄÄNNÖT  VESILLÄ

Aina on tärkeää muistaa turvallisuus ja käyttäytymis säännöt vesillä

Huomioikaa sääolosuhteet

Tarkistakaa millainen sää on tulossa lomanne aikana ja varautukaa siihen oikein. Käytä sääennusteet hyväksi. Jos huomaat sään olevan menossa huonompaan suuntaan, kovan tuulen tai muita sääilmiöitä, jotka saatta vaarantaa liikkumisen, alä ota riskiä. Pysähdy rauhallisessa paikassa ja odota sään paranamisen.

Varaudu oikeilla vaatteilla

Muista, että vesillä on aina vähän viileämpää kuin muualla. Ota mielellään mukaan kelinmukaista vaatetta, joka voi suojata mahdollisista vesisateilta tai tuulelta. Ota huomioon myös kengät. Välttäkää mielellään korkokenkien käyttöä.

Käyttäkää tervettä järkeä

Turvallisuuden perusta on terve järki. Se tarkoittaa sitä, että liikutaan turvallisesti järkevillä nopeuksilla. Olkaa tarkkoja, yrittäkää välttää vaarallisia tilanteita liikkuessa. Muistakaa käyttää navigointijärjestelmää sekä muita apuvälineitä, jota ovat kehitetty auttamaan teitä.

Sopikaa avustaja kapteenille

Ennen matkan alkamista sopiika avustaja kapteenille, joka tarvittaessa osaisi käyttää asuntovenettä. Jos kapteeni ei pysty jatkamaan ohjausta niin on tärkeä olla varma, että on olemassa toinen henkilö, joka osaa otta veneen haltuun.

Nouduttakaa paloturvallisuus ohjeita


Tupakointi asuntoveneessä on sallittu vain etu ja ylä terassilla. Älä kuumenna saunaa yli 120 asteeseen sekä älkää käyttäkö sitä tankkauksen aikana. Olkaa huolellisia ja tutustukaa tankkaus sekä kaasulaitteiston käyttöohjeisiin.

Suunnittele reittisi

Suunnittele oma reitti huolellisesti, missä tulet pysähtymään ? Onko siellä satama ja tankkauspaikkaa. Kaikki tarvittava tieto löytyy navigointilaitteelta ohjaamosta ohjelmassa Navionics. Sopikaa reitti kaikkien matkustajien kanssa sekä huomioikaa matkan pituus.

TARKISTA PELASTUSLIIVIT


Pelastusliivit kuuluu asuntoveneen varusteisiin. Ennen matkan alkamista tarkistakaa, että jokaiselle matkustajalle löytyy sopiva pelastusliivi.

Virvokkeiden nauttiminen matkan aikana

Virvokkeiden nauttiminen on sallittu. Pyydämme huomioimaan virvokkeiden haittavaikutuksia.


Turvallisuuden vuoksi me kehotamme teitä ottamaan alkoholia maltillisesti.


Kapteenia kehotetaan pysäyttämään asuntovene, jos jokin matkustaja on kovasti juovuksissa, hän voi vaarantaa oman ja muiden matkustajien turvallisuuden

UINTi


Uintia varten valitkaa mahdollisimman sopiva paikka. Tarkistakaa, että jokainen ryhmän jäsen osaa uida.

Kouluttaudu

Käy mielellään meidän asiantuntijoiden laatimalla koulutuksella ennen matkan alkamista.
Kysykää teitä kiinnostavia kysymyksiä. Meidän henkilökunta aina auttaa mielellään.